Simply Clever

ŠKODA Kodiaq

Veliki Škodin SUV zove se KODIAQ, predstavljen 1. rujna u Berlinu, ostavlja snažan dojam svojom upečatljivom kombinacijom snažnog dizajna i izdašne prostranosti.Kada se ekskluzivan dizajn spoji s udobnošću

 
kodiaq-01

 

Vanjski dizajn odiše oštrinom, a linije su oblikovane izraženo trodimenzionalno. Time je novome SUV vozilu marke ŠKODA zajamčen nezamjenjiv nastup na cesti. Jasno vođenje linija karakteristično je i za unutrašnjost koja ne oduševljava samo elegantnim izgledom već i izdašnom prostranošću.

 

 

ŠKODA KODIAQ: Tako on izgleda iznutra

 

Markantni dizajn za novi veliki SUV

uebersicht-thumbnails

 

ŠKODA započinje ofenzivu sa SUV-om ŠKODA KODIAQ

ŠKODA započinje svoju veliku ofenzivu u SUV segmentu – i to s modelom ŠKODA KODIAQ. SUV sa svestranim kvalitetama dugačak je 4,7 metara. Nudi najveći prtljažni prostor u svojoj klasi vozila. S opcijom ugradnje trećeg reda sjedala ima još jednu dodatnu značajku svestranosti u segmentu. ŠKODA KODIAQ predstavlja sve snažne osobine marke – najizražajniji dizajn, visok stupanj funkcionalnosti i mnoga “Simply Clever” rješenja. U područjima povezivanja, pomoćnih sustava i infotainmenta ŠKODA KODIAQ, čija prodaja započinje početkom 2017. godine, stavlja nove akcente.
Na vrhu segmenta: Rješenja za povezivanje
Inteligentno umreženje između automobila i pametnog telefona kod modela ŠKODA KODIAQ doseže novi nivo. Platforma SmartLink sa standardima Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink™ i SmartGate opcijski se može naručiti za osnovni sustav infotainmenta. Za više kategorije sustava infotainmenta SmartLink je serijski ugrađen. Priključak za telefon s induktivnim punjenjem povezuje pametni telefon na krovnu antenu i istodobno ga bežično puni.
Snažan i agilan: Motori i podvozje
Na početku prodaje modela ŠKODA KODIAQ početkom 2017. moći će se birati između pet motora, dva TDI i tri TSI. Najjači benzinac, motor 2,0 TSI, sa 132 kW (180 KS) skrbi za dinamičnu vožnju, a zahvaljujući novo razvijenom postupku sagorijevanja ipak radi jednako štedljivo kao i agregat manjeg obujma. Visok udio čelika visoke čvrstoće u karoseriji čine model ŠKODA KODIAQ neuobičajeno laganim – još jedan važan faktor za njegovu učinkovitost.

ŠKODA KODIAQ iznimno je svestran. Izuzetno je prostran, a kod kompaktnih vanjskih dimenzija nudi najbolji paket opreme u njegovoj klasi. Istovremeno je i robusan i spreman za terensku vožnju te utjelovljuje najvišu razinu fleksibilnosti i funkcionalnosti. To smo željeli predočiti kako na vanjskom dizajnu tako i u unutrašnjosti. Stoga su kod modela ŠKODA KODIAQ oblik i funkcija potpuno usklađeni“, objašnjava glavni dizajner marke ŠKODA Jozef Kabaň. On i njegov tim odabrali su markantan jezik oblika za novi ŠKODA KODIAQ kojim novu liniju dizajna marke prenose u segment SUV vozila. Racionalnost i estetika u ovome se slučaju savršeno stapaju.

Unutrašnjost svojim jasnim dizajnom nadopunjuje izrazito precizan vanjski dizajn. I ovdje su oblik i funkcija u potpunosti usklađeni: unutrašnjost djeluje zaštitnički i robusno, a istovremeno oduševljava svojim elegantnim karakterom. Atmosfera je bezvremenska i funkcionalna. Svi detalji odišu jasnoćom i smirenošću. Snažni okomiti elementi, poput četiriju velikih mlaznica za zrak, karakteristični su za unutrašnjost. Veliki zaslon dijeli instrumentnu ploču u dvije istovjetne zone za vozača i suvozača. Prednji dio instrumentne ploče izveden je trodimenzionalno i podijeljen je na dva područja.

 
Konfigurator